Een vriendendienst aan UX5UO

Mijn historie met Gena UX5UO gaat terug naar de begintijd van mijn hobby. Inmiddels zijn we ruim 30 jaar verder en bestaat de vriendschap nog steeds. Inmiddels is UX5UO al jaren een begrip voor wat betreft het drukken van QSL kaarten tegen een goede prijs-kwaliteit verhouding. De interesse voor de QSL kaarten gedrukt door Gena UX5UO blijkt nog altijd groeiende. Helaas blijkt regelmatig de communicatie nog een probleem. Vandaar deze website in het Nederlands om tenminste een aantal van de vragen te beantwoorden.

The Best End Of QSO Is QSL!!!

Wie is Gennady Treus (UX5UO) ?
Gennady is aktief als radio-zendamateur sinds 1967. Voor de huidige roepnaam UX5UO was hij aktief als operator bij UK5UBB en onder zijn eigen (ex)roepletters UB5UKO, RT5UO. Tevens is hij houder van de machtigingen US1U en KE4EKT. Hobby # 1 is DX-jagen. Het drukken van QSL-kaarten is hobby # 2 en tevens zijn manier om het hoofd boven water te houden in de nog altijd verslechterende economie van de Oekraine. Een droom van Gennady is om naast de reeds behaalde DXCC CW, DXCC SSB, DXCC RTTY, DXCC H.R. # 1, 5B DXCC het DXCC Honour Roll Award te behalen voor het drukken QSL voor stations in die landen. Hij is aardig onderweg; tot juni 2019 heeft UX5UO Print kaarten gedrukt voor meer dan 19946 verschillende stations/roepletters in meer dan 320 DXCC landen !!!

Het wat en hoe van QSL kaarten drukken bij UX5UO Print :
UX5UO kan elke soort QSL kaart voor u drukken. Vooral op het gebied van fotokaarten blijkt de prijs kwaliteit verhouding veel beter dan de “concurrentie”. Maar ook de meer eenvoudige kaarten is UX5UO print een goede keus.
Het is alleen mogelijk kaarten te bestellen in een veelvoud van 1000 kaarten waarbij 1000 kaarten het minimum is. In speciale gevallen is een order van 500 kaarten mogelijk. Voor grotere opdrachten is een korting mogelijk afhankelijk van de uitvoering en het aantal. Ook voor DX-stations en expedities is er een speciale “DX” korting.
In principe is elk ontwerp mogelijk. De voorwaarden waar een ontwerp aan moet voldoen zijn natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit en uitvoering waar men voor kiest. Een ontwerp is iets persoonlijks. Natuurlijk wil het team van UX5UO print je hier mee helpen, maar het blijft jouw kaart en moet dus jouw interesses en ideeën uitdragen. Er zijn enorm veel varianten te bedenken en zonder een beginpunt is het vrijwel onmogelijk aan een ontwerp te beginnen. Een ruwe schets of onderwerp is een begin. Wat achtergronden van je activiteiten is vaak ook handig om te weten zodat de kaart die achtergronden kan uitdragen. De eerste aanzet moet toch echt bij jezelf vandaan komen. Elk digitaal formaat kan bewerkt worden tot een kaart.

Voor een fotokaart dan zijn de technische eisen een foto van tenminste 300DPI, liefst 600 DPI los aan te leveren. De kwaliteit van een kaart staat of valt met het aangeleverd ontwerp. Als de foto’s niet genoeg kwaliteit hebben zal UX5UO om betere foto’s vragen.

Hoe bestel ik kaarten bij UX5UO Print :
Het begin is een email naar UX5UO, of als je graag in het Nederlands wil communiceren naar PA1AW, met het voorstel ontwerp of de omschrijving van de kaart die je zou willen. Een bestaand ontwerp is vaak een goed uitgangspunt. Nu maakt UX5UO een ontwerp die hij je opstuurt “voor commentaar” met een opgave van de prijs voor jouw ontwerp. De prijs en levertijd worden naar aanleiding van het ontwerp bevestigd. Betalingen na overeenstemming over de prijs en het ontwerp gaan via een bankoverschrijving naar een IBAN rekening in Euro’s. Pas na een schriftelijk akkoord en ontvangst van de betaling worden de kaarten gedrukt. De levertijd is ca. 3 – 5 weken afhankelijk van de uitvoering.
Om je een indruk van de UX5UO Print kwaliteit te geven is het wel mogelijk wat voorbeelden van uitgevoerd werk opgestuurd te krijgen, maar naar aller waarschijnlijkheid heb je er al genoeg in je eigen collectie….

Prijzen ?
De actuele prijs voor 1000 kaarten, thuis afgeleverd door de PTT vind je op zijn eigen website ux5uoqsl.com. De definitieve prijs altijd na goedkeur ontwerp.

Betalen ?
Betalen kan via een Nederlandse rekening of via PayPal. Informatie hierover ontvangt u als er sprake is van een opdracht.

Vragen ?
UX5UO is altijd bereikbaar voor vragen over zijn werk. Een mailtje in het engels naar ux5uo@ux5uoqsl.com is voldoende.
Als je liever in het nederlands communiceert kan dit ook naar PA1AW.

Disclaimer :
UX5UO Print is een activiteit van Gennady Treus, UX5UO. Als “vriendendienst” fungeer ik als het Nederlandstalig contactpersoon. Ik heb op geen enkele wijze commerciële belangen bij UX5UO Print. Aan de informatie op deze website kunnen geen verdere rechten worden ontleed. De doelstelling van deze website is puur informatief.

WordPress theme: Kippis 1.15