CQ WW SSB Contest 2011 @ PI4COM

Afgelopen weekend heb ik de CQ WW SSB Contest gedraaid als PI4COMop 20m in de Single Operator Assisted category. Dus, in mijn uppie met hulp van het cluster.

Mijn voorbereiding was de slechtste sinds jaren om maar niet te spreken van het gebrek aan rust voorafgaand aan de contest. Gelukig had Kees PA3BWD wel de mogelijkheid om op vrijdag voor te bereiden anders had het hele feest niet doorgegaan. Toen ik op vrijdagavond om 20u00 op de lokatie kwam was het eigenlijk een kwestie van station neerzetten en klaar. Dat het vervolgens nog dik na middernacht was kwam hoofdzakelijk door het Wintest netwerk naar de andere shacks. Maar ja, even de firewall uitzetten (op mijn eigen PC) kostte wat tijd om het te vinden…. 🙁

Na de eerste dag viel mij al op dat het station werkte. In de rij staan voor een multiplier was niet nodig en de einde dag run naar de states was HEFTIG. Opvallend was dat die run laat op gang kwam. Eigenlijk niet vreemd want tot die tijd ging de aandacht ook elders in de wereld uit naar 10 en 15.

Die banden waren aan de spots te zien SUPER.(Misschien dat Dirk PA2C zijn 10m verhaal kan vertellen………. ) Die late run was kort maar geweldig. Uiteindelijk om 23uur LT besloten te gaan slapen. Wel lastig met V51 en ST2 op de band maar onwerkbaar voor noord-europa.

Door de wintertijd eigenlijk een uur te laat wakker van de wekker. Een blik op de PC gaf een rijtje multipliers en een band met activiteit. Voor het ontbijt even multipliers gewerkt (best fris zo uit de slaapzak trouwens) en na een kort ontbijt de mouwen opgestroopt om niets te missen van de JA piek en natuurlijk de overdag condities van EU. De JA
piek was er niet, die was uitgesmeerd over de hele ochtend tot laat in de middag. De EU stations waren er wel. Heel veel…. Ik heb vrij lang gewacht met de antenne naar de USA zetten omdat ik wist dat ik het van de zondagcontesters moest hebben dus de antenne lang naar azie en de zuid pacific gehad. Wel leuk als E51, FO etc. je aanroepen.

De USA pile up was massief, misschien nog wel beter dan die van de dag er voor. De EU signalen waren zondag alleen ook heel hard. Hierdoor was een plekje zoeken en houden hard werken. Het ging goed tot de USA netjes begonnen en die hadden last van mij 🙂  Helaas zijn die lui volhardend in hun recht op 14311 en 14316 dus die mooie frequenties raakte ik kwijt.

Om 22.00 uur lokaal gestopt, 3 uur voor het einde. De band was nog niet klaar, maar ik moest echt stoppen.

Kees en Dirk hadden het station op 20m na al helemaal opgeruimd (TNX) maar ik had toch nog wel een uurtje nodig voor ik weg reed. Dan thuis alles uitladen, naar zolder brengen, douchen en vanochtend weer werken, dus 22u was echt het matje.

Super tevreden met het resultaat:

score PI4COM (by PA1AW) CQ WW SSB 2011

Zo te zien heb ik Ronald zijn record van vorig jaar met 160.000 punten verbeterd en daar had ik tot zondagmiddag niet in geloofd.

Wintest verteld mij dat ik 26u en 24 minuten actief ben geweest. Dat zou een gemiddeld van 100Q/hr betekenen. Dat kan haast niet maar geeft wel aan dat het werken was…..  🙂

Wat kan er beter:

  • Voicekeyer
  • 2e beam ( met een 2e PA)
  • uitgerust beginnen.
  • Bandfilters (scheelt toch weer een uurtje onderlinge storing zoeken)

Helaas GEEN fulltime CW contest 2011 voor mij. Ik heb andere verplichtingen die dagen zodat ik hooguit in de nachturen iets kan doen. Maar ik sluit me graag aan bij de plannen.

73

Alex PA1AW


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Help

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA


What is 8 + 11 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)
WordPress theme: Kippis 1.15